За фирмата

ВИДИРА БЪЛГАРИЯ

За нас

Предприятието е създадено през 1990 г. благодарение на усърдието и предприемаческия дух на неговия собственик, специалист в строителния сектор и с помощта на отдадени на каузата сътрудници. За кратък период беше достигнат впечатляващ производствен ръст и беше придобита завидна опитност в прилаганите високи технологии при производството на крепежни изделия, прозорци и врати, които бяха непознати за българския пазар в този период.


Знаем, че клиентът държи на три фактора при избора си, затова ние му предлагаме най-примамливо съотношение между качество, обслужване и цена, при това имаме предвид, че цената невинаги е определящ фактор за неговия избор, а качеството. Затова нашите прозорци и врати са за хората, които ценят лукса и удобството.

Глобалното качество по този начин става част от начина на мислене и поведение на цялото предприятие, на различните функционални нива, тръгвайки от шефа до целия екип от сътрудници и работници.

Поради това основната философия на системата на управление става постоянното подобрение на производствените стандарти. Успоредно с това при нас се поддържа работна среда с минимални рискове за работниците чрез ефикасна предпазна система. Полагаме изключителни грижи за опазването на околната среда чрез адекватна политика за доставка на най-качествените суровини и справяне с отпадъците.

От февруари 2010 г. маркировката СЕ е задължителна. Въпреки това още от 2007 г. ние доброволно поставяме този надпис на всички свои продукти, придружени със сертификати по смисъла на нормативи БДС EN 14351-1:2006+A1:2010. Освен прозорци и врати, ние произвеждаме и над 410 различни вида крепежни изделия за строителната индустрия, сертифицирани от националните строителни лаборатории с най-висок клас за качество. Няма строителен обект в България, без наши изделия и това ни прави щастливи и горди.

Философията „качество” или ключът към успеха в нашето предприятие.

Ние ви предоставяме най-примамливото съотношение между качество, цена и обслужване!

Екологичност!

Или защо използването на дървен материал е най-естественото природно решение.

Екологичната защита е човешка дейност, която се основава на екологични аргументи, с оглед подкрепянето, развитието и възможностите за възстановяване на природните ресурсите.

Първата мисъл за „съвършения прозорец“ е, че производството му води до обезлесяване и така се нанася вреда на околната среда. Вярно е обаче точно обратното. Преди всичко използването на дървен материал е най-подходящото и естествено решение, за да се отговори на приоритетите на екологията и енергетиката, бивайки ресурс, който е възобновяем. Освен това използването на дървен материал благоприятства разширението на горите. Като пример са последните оценки на FAO, че в Европа горите се увеличават с всяка изминала година. Това е станало възможно поради факта, че европейските производители спазват стриктно всички стандарти – екологични, социални и икономически. (България не влиза в тази класация, за съжаление, защото се извършва безогледна сеч, без мисъл за тези, които идват след нас).


Видира през годините

Когато опитът и качеството са от значение …

СЪЗДАВАНЕ НА ВИДИРА

„ВИДИРА” е основана през 1990г. с предмет на дейност „Строителство”. Постепенно през годините Видира започва да добавя към своята основна дейност и допълнителни направления.

ПРОЗВОДСТВО НА КРЕПЕЖНИ ИЗДЕЛИЯ

През 1991 година предприемаме сериозна крачка в своето развитие. Марката „ВИДИРА“ започва производство на крепежни изделия за строителството.

Не след дълго се насочваме към производство на дървени стъклопакетни прозорци от тройнослепена дървесина, по технология, създадена от Института за прозоречна техника в „Розенхайм” – Германия.

ПРОИЗВОДСТВО НА ДЪРВЕНИ ПРОЗОРЦИ

През 1997 година разширяваме обхвата на дейността си като се насочваме към производство на интериорни врати с повърхности от ламинат, естествен фурнир и пигментно покритие по RAL.

ПРОИЗВОДСТВО НА ИНТЕРИОРНИ ВРАТИ

10 години след своето създаване „ВИДИРА” създава свой собствен конструкторски отдел и самостоятелен инструментален цех.

КОНСТРУКТУРСКИ ОТДЕЛ СЪС СОБСТВЕН ЦЕХ

ПРОИЗВОДСТВО НА ЩАНЦОВИ ИЗДЕЛИЯ

През 2005-та година фирмата започва производство на щанцови изделия от листови стомани и пластмасови плоскости, посредством високотехнологични машини: щанцови TRUMPF „TRUMATIC 2000R”; лазерен TRUMPF “TRULASER 3030″; Абкант „BOSCHERT”; Гилотина „BOSCHERT”.

ПРОДЪЛЖАВАМЕ ДА СЕ РАЗВИВАМЕ ЗАРАДИ ВАС!

25 години след своето създаване ние от „ВИДИРА” все още не сме забравили, че най-голямото ни богатство сте Вие – нашите клиенти. За да Ви доставим винаги най-доброто и занапред ще продължаваме да се развиваме със същия неуморим предприемачески дух, с който започнахме нашата дейност!