Дървени прозорци

ВИДИРА БЪЛГАРИЯ

Качествен контрол

дървени прозорци

Различните дървесни видове на ламелните профили за прозорци са селекционирани чрез строги качествени контроли и се придружават със специфични сертификати. Получени във фабриката, те се проверяват отново със съответни проби и сортирани по тоналност на естествените им цветове, за да се постигне максимална хомогенност на готовата продукция.


Висококачествен обков

За нашите дървени прозорци използваме висококачествен обков (МАКО) с всички възможни елементи, като регулируеми панти, механизми, отваряне на вертикалната ос и полуотворени на хоризонталната ос, защити от взлом и други. Използваните уплътнители са хай качество от материал, изключващ оцветяването на дървесината (Девентър). Остъкляванията с ниска проводимост окомплектоват нашите висококачествени дървени прозорци.

Натурални водни лакове

На всички фази при лакирането се използват изключително натурални „водни” лакове с високо качество, които оцветяват дървесината, импрегнирайки я, като оставят порите свободни „ да дишат”.


Висококачествен обков

Стъклопакет

Състои се от две стъкла, свързани помежду си периметрално с алуминиев усилен профил, който съдържа специален дехидритор, ефикасно запечатани, доставяни с дебелина  4/16/4 с ниска проводимост – серийно (с газ аргон или специално: слоести, противозломни, енергетично селективни,  звукоизолационни и т.н.- опционално).

Сечения на профилите

на дървените прозорци 68 х 78 мм;
на дървени входни врати 68 х 105 мм;
на дърво – алуминий
на дървените прозорци 56 х 78 мм;
на дървени входни врати 56 х 105 мм.

Типология и размери на сеченията на дървените прозорци

Балконска врата – 1 крило на вертикална ос;
Балконски врати – 2 крила – активна пасивна на по една ос;
Балконски врати – 2 крила – активна, две оси, пасивна една ос;
Прозорец – 2 крила – дясно на вертикална и хоризонтална ос, ляво на вертикална ос.

Прозорец – на хоризонтална ос
Балконски врати – плъзгане с повдигане – седем различни модификации
Балконски врати – тип хармоника – ширина до 6 л.м. – 8 крила
Балконски врати – плъзгаща, успоредно на стената (тип „Фолксваген“).

Чертежи на дървени прозорци Видира

Защита от взлом

Това качество, което придобива важност в зависимост от изискванията на клиента, се изразява в съпротивлението, което оказват прозорците при опити за изкъртване, издънване и преминаване със сила. За тази цел е задължително да се уточни, че дограмата, дори и с максимална степен на устойчивост на взлом,

не може да се смята за непреодолима преграда, а само като средство, което да противостои максимално на криминална атака. Фактически за дървената и дървено–алуминиевата дограма максимално достижимо е да забавят, а не да предотвратят взлом. По-високи цели се постигат с железни прозорци.